TENK UTENFOR BOKSEN!

 
Hei!

Da jeg våknet opp i morges skjønte jeg hvor heldig vi faktisk er. Tenk på alle dem som er født og oppvokst andre plasser. De fleste som bor i kontinenter som Asia, Afrika og Europa, lever under fattigdomsgrensen. Derfor er jeg glad jeg er fra Skandinavia. Vi er så heldige! Det er ikke en selvfølge at vi har all den luksusen vi har. Vi har mobiltelefoner, datamaskiner og automatiske boksåpnere - vi har alt. Mange av barna fra Afrika, Asia og Europa har det ikke slik, og fåtallet har dyre mobiltelefoner. De kan ikke bare dra på de store kjøpesentrene og kjøpe hva de vil. Ja, de går sikkert innom og ser på all luksusen i butikkene, men mange har ikke råd til det. For å si det slik: At vi har flatskjerm, er på ingen måte en selvfølge i alle de kontinentene jeg nevnte i sta. Mange har bare bilderørsfjernsyn. Men de er mennesker de også, og fortjener all vår respekt. Familien min har blant annet to barn de betaler penger til i Afrika. Om jeg ikke hørte feil, så skal de også betale penger til et barn i Europa, men det kan jeg undersøke nærmere.

Så, folkens. Det jeg vil med dette innlegget er vi skal tenke litt utenfor boksen. Neste gang du tenker å kjøpe deg en mobiltelefon, så bør du tenke at det kanskje finnes noen i Afrika eller Europa som trenger hjelp! Ja, vi bor i Norge, og vi skal selvfølgelig utnytte det, men bare bruk hodet litt. Kanskje gi litt penger til veldedige formål. Det er nemlig ikke alle som er fra Skandinavia, og har så gode ressurser som oss.

Dagens motto: Tenk på barna som bor i Asia, Afrika og Europa. Bidra! Ikke bare sitt der med den dyre telefonen din. Skaff deg et fadderbarn!


De fleste barn i Skandinavia har ZONE40, men det har ikke barna i Asia, Afrika og Europa.

 

31 kommentarer

frkbjorklund.blogg.no

12.05.2012 kl.16:39

Når jeg snakker leve, snaker jeg ikke puste å spise liksom, jeg snakker lev LIVET, heheh men ok

Malin;*♥

12.05.2012 kl.16:42

fin blogg du har, stå på ;)

kommentar tilbake?

Malin;*♥

12.05.2012 kl.16:50

nei, jeg har ikke en hest i hagen. headeren ble sånn da lagde det ;)

Alexandraep

12.05.2012 kl.16:53

Fint innlegg, fin blogg!

- Takk for kommentaren!

mettemjaaseth

12.05.2012 kl.16:54

bra innlegg :)

retrocupcake

12.05.2012 kl.16:57

Veldig godt skrevet innlegg om et veldig viktig tema!

Selv er jeg Planfadder til en gutt i Paraguay i Latin-Amerika, angrer ikke et sekund på at jeg ble hans fadder i 2008..

Jeg tenker ofte på hvor heldig vi faktisk er her i Norge og i Skandinavia generelt, du har så rett i at det er mange der ute som IKKE har det slik som oss, egentlig er det litt urovekkende å tenke på hvordan levekår det faktisk er i mange land der ute:(..

Husker godt hvor sjokkert jeg satt igjen etter å ha sett Plan Auksjonen som gikk på tv for noen måneder siden, der fikk man virkelig se hvor fattige mange er og hvor dårlige forhold de lever i :(..

SV:

Denne retten smaker utrolig godt(ihvertfall mener mine smaksløker det), men da jeg smakte den for første gang var jeg veldig skeptisk, for den ser jo ikke slik ut som på bildet på pakningen i det hele tatt o.O..

Anders

12.05.2012 kl.16:59

bra innlegg! katten din er søt:) min er bare bitte litt søtere

Lene Melstveit

12.05.2012 kl.16:59

Bra skrevet!

flexy

12.05.2012 kl.17:09

Lene Melstveit: Takk for det. Det er et viktig tema som må tas opp.

flexy

12.05.2012 kl.17:09

Anders: Takk for det, Anders. Jeg bryr meg ikke så mye om hvor søt kattene er, så lenge de har et verdig liv og at de respekterer andre katter.

flexy

12.05.2012 kl.17:11

retrocupcake: Så godt å høre at du engasjerer deg. Har du bilde av gutten fra Paraguay også eller? Ja, folk er fattige, og da er det vårt ansvar å prøve å få dem på beina igjen. Vi er et industriland, med godt grunnlag for å hjelpe andre :)

flexy

12.05.2012 kl.17:11

mettemjaaseth: Godt å høre :)

flexy

12.05.2012 kl.17:11

Alexandraep: Takk for det, du har også en super blogg. Prøver å få til en blogg som folk ser nytteverdien i.

flexy

12.05.2012 kl.17:12

Malin;*: Ahhh, skjønner. Synes hester er kult, faktisk.

camrenh

12.05.2012 kl.18:53

Er helt enig med deg!

Der er ikke ofte folk tenker over det, men vi er utrolig heldige for å ha et slikt liv vi har idag. For mange er det blitt en selvfølge å ha TV i flere rom, dyre mobiler, alt mulig rart av teknologi! Jeg blir ikke direkte misunnelig på de fattige landene, men jeg skulle av og til ønske at vi ikke var så "heldige" som man sier. Ting er blitt endret og i stede for å være ute i solen og dra på fjellet, klatre i trær osv så sitter folk inne på datamaskinene sine eller foran TVen dagen lang.

Skal selv, når jeg blir litt eldre og får en grei økonomi, skaffe meg et fadderbarn. Det er en god gjerning å hjelpe andre og jeg personlig synes det er fantastisk å kunne dele den gleden jeg selv har. :)

flexy

12.05.2012 kl.18:58

camrenh: Ja, vi er utrolig heldige, men samtidig er folk i andre land heldige de også. De har fått et liv, og de verdsetter det nok i mye større grad enn oss. Problemene deres er ikke at batteriet på mobilen er flatt, men helt andre livsviktige faktorer. Det er som jeg sier, i tittelen, vi må tenke utenfor boksen.

Men når det er sagt, så er Norge gode ambassadører. Vi har årlige innsamlingsaksjoner og prøver virkelig å hjelpe. Det er imidlertid et faktum at man kan aldri hjelpe nok! Eller, det går ei grense, men målet vårt må være å hjelpe til i utviklingen, og ikke nødvendigvis bare penger rett i lomma.

Så flott at du også ønsker å bidra!

camrenh

12.05.2012 kl.19:06

Jeg ønsker jo personlig at den dagen jeg får barn så vil de heller sette pris på en grillturer med familie og venner, enn et nytt spill til PC/PS3/XBOX eller lignende. Jeg fikk en liten "åpenbaring" for ikke så lenge siden at det er på tide å sette pris på de tingene man har og at det er de små gledene som betyr noe, ikke de fysiske tingene. En person som har alt av teknologiske greier og penger, men ingen venner vil så absolutt ikke være lykkelig. Det er viktig å få spredt budskapet om at TING betyr ingenting og kan ikke gi deg den samme gleden som fysisk aktivitet med venner.

I tillegg fører jo all denne teknologien oss til å ha et behov, og hvis plutselig noe skjer og at alt stopper å virke så vil folk være helt hjelpeløse! Jeg savner den tiden da jeg var liten og drev og klatret i trærne og var nede i fjæra og lekte. Er ikke like mange av ungdommene og barna som er ute nå. Jeg så selv her om dagen da jeg var med kjæresten nede i fjæra og leita etter krabber, hvor utrolig morsomt og lykkelig jeg var akkurat da.

flexy

12.05.2012 kl.19:13

camrenh: Du har veldig mange gode poenger. Vi får håpe at resten klarer å tenke som oss. Det er ikke bare materielle goder som betyr noe :)

Anne Marie

12.05.2012 kl.20:21

Dette var et "viktig og riktig" innlegg - det er altfor mange som ikke tenker på hvor bra de har det, og vil alltid har mer, mer, mer - mens noen ville vært glade for å legge som kvelden med mat i magen og et trygt sted de kan sove... Du er flink til å skrive!:)

flexy

12.05.2012 kl.20:27

Anne Marie: Ja, det er et viktig tema. Mye vil ha mer, er vel en grei beskrivelse av oss industriland. Det er greit, men da må det dtryppe på våre medmennesker. Er ikke særlig flink til å skrive, men prøver. Kanskje et videoblogginnlegg neste gang, så budskapet kommer enda tydeligere frem.

Anne Marie

12.05.2012 kl.20:42

Syns du klarer deg bra jeg - og folk leser jo det du skriver så da kommer jo budskapet frem. Jeg syns det er viktig at man setter pris på det man har, vi skal ikke ha dårlig samvittighet fordi vi er heldige, men vi skal ta et ansvar fordi vi er heldige - det er det folk ikke alltid forstår:)

flexy

12.05.2012 kl.20:48

Anne Marie: Du har så rett så rett! : ) Helt rett, vi skal ikke ha dårlig samvittighet for at vi er heldige, men vi kan alltid bidra mer.

Anne Marie

12.05.2012 kl.20:58

Helt enig, og det er vi gir er ikke mye i den store sammenhengen for oss - men det er mye for den det gjelder:)

retrocupcake

12.05.2012 kl.22:50

SV:

Jeg synes det er veldig viktig å engasjere seg og ble derfor glad for at det var så mange som ble faddere gjennom Plan etter at det var om det på TV =)..

Ja, jeg har fått tilsendt bilder ved 2 anledninger og oppdateringer på hvordan det er i hjemlandet hans og slike ting..

Du har helt rett i at det er vårt ansvar å hjelpe til med å prøve å få dem på bena igjen...

Har lenge lurt på om det finnes måter å hjelpe til på, om det er noen steder man kan jobbe som frivillig eller noe, slik som man ser i noen typer filmer, kanskje frelsesarmeen eller noe?..

flexy

12.05.2012 kl.23:01

retrocupcake: Flott å høre! Ja, det er utallige måter å engasjere seg få. Man får bare velge det man selv føler seg tilfreds med.

Daniel

14.05.2012 kl.02:13

Du vet at Skandinavia/Norge ligger i Europa? Skandinavia er en geografisk region og Europa er en verdensdel. Og de fleste i Europa lever ikke under fattigdomsgrensen. Utenom det, så er det bra skrevet :)

flexy

14.05.2012 kl.10:41

Daniel: I Skandinavia ligger Danmark, Norge og Sverige. Så vidt meg bekjent så ligger Skandinavia utenfor Europa, men at vi har gode forbindelser - akkurat som EU. Føler meg ganske sikker på at de fleste som bor i Europa lever under fattigdomsgrensen.

Daniel

14.05.2012 kl.10:46

Du har rett at Danmark, Norge og Sverige ligger i Skandinavia. Men det er en region, ikke en verdensdel. Og hvis du ser på verdensdelen Europa så ser du at norge er en del av de.

Her har du en liten geografi oppdatering ;) du kan også piske læreren du hadde i geografi :)

http://no.wikipedia.org/wiki/Europa

flexy

14.05.2012 kl.10:51

Daniel: Skjønner godt hva du sier, men dette strider mot mitt helhetlige verdensbilde. Dessuten fant jeg dette på den hjemmesiden du viste til: "Det spesielle med Wikipedia er at «hvem som helst når som helst kan redigere en hvilken som helst artikkel»." Ergo, det trenger ikke nødvendigvis være tilfelle.

Daniel

14.05.2012 kl.10:54

Ok. Da får du bare ha et annet bilde av verden. Men du kan forøvrig åpne hvilket som helst atlas eller et leksikon og det vil stå det samme som på wikipedia ;)

flexy

14.05.2012 kl.10:55

Daniel: Får låne meg et atlas på biblioteket da :) Skal dit etterpå uansett.

Skriv en ny kommentar

flexy

flexy

18, Herøy i Møre og Romsdal

Jeg er en gutt fra Herøy i Møre og Romsdal. Kommer til å blogge om trening, livsstil og alt som skjer i hverdagen min. Legg meg til som venn da :))

Kategorier

Arkiv

hits